Jedilnik
5. – 9. maj 2025
Ponedeljek
Zajtrk
Mlečni zdrob s čokoladnim posipom (GPŠ, M)
Dopoldanska malica
Banana
Kosilo
Fižolova juha z bleki (GPŠ, J), palačinke z marmelado (GPŠ, J, M)
Popoldanska malica
Pisan kruh (GPŠ), korenje
Torek
Zajtrk
Ovseni kruh** (GO, GPŠ), mesno-zelenjavni namaz (J, M), kisle kumarice, sadni čaj
Dopoldanska malica
Jabolko*
Kosilo
Minjonska juha (GPŠ), piščanec v smetanovi omaki (M), testenine metuljčki (GPŠ, J), zelena solata
Popoldanska malica
Koruzni vaflji**, ananas
Sreda
Zajtrk
Črna žemljica (GPŠ), rezina sira (M), rezina paprike, planinski čaj z limono
Dopoldanska malica
Zelenjavni krožnik
Kosilo
Mesne kroglice v paradižnikovi omaki, pire krompir* (M), zeljna solata s fižolom
Popoldanska malica
Sadni grški jogurt (M)
Četrtek
Zajtrk
Makova štručka (GPŠ, M), kakav* (M)
Dopoldanska malica
Suho sadje*
Kosilo
Kremna grahova juha, rižota s puranjim mesom in šparglji*, rdeča pesa
Popoldanska malica
Masleni keks (GPŠ, J, M), jagode*
Petek
Zajtrk
Rženi kruh (GPŠ), kisla smetana (M), jagodna marmelada, sadni čaj
Dopoldanska malica
Hruška*
Kosilo
Cvetačna juha, pečen file repaka (RI), krompirjeva solata
Popoldanska malica
Sadni krožnik
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z ekološko pridelanim živilom
Obroki lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).
Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.