Jedilnik
12. – 16. maj 2025
Ponedeljek
Zajtrk
Koruzni kruh** (GPŠ), piščančje prsi, kisle kumarice, planinski čaj
Dopoldanska malica
Jabolko*
Kosilo
Zelenjavna enolončnica z žličniki (GPŠ, J), polbeli kruh (GPŠ), temni francoski rogljič (GPŠ, J, M)
Popoldanska malica
Grisini (GPŠ), grozdje
Torek
Zajtrk
1. starostno obdobje: Čokolešnik (GPŠ, O, S), mleko* (M)
2. starostno obdobje: Čokoladne kroglice (GPŠ, M, S), mleko* (M)
Dopoldanska malica
Banana
Kosilo
Prežganka (GPŠ, J), pečen piščanec**, mlinci (GPŠ, J), sladko zelje
Popoldanska malica
Preprečenec (GPŠ), ananas
Sreda
Zajtrk
Sirova štručka (GPŠ, M), naravni jogurt** (M)
Dopoldanska malica
Hruška
Kosilo
Cvetačna juha, goveji trakci v naravni omaki*, ajdova kaša, zelena solata* s čičeriko
Popoldanska malica
Rižev vafelj**, jagode*
Četrtek
Zajtrk
Pirin kruh (GPŠ), medeno maslo (M), mleko* (M)
Dopoldanska malica
Suhi jabolčni krhlji*
Kosilo
Špageti z bolonjsko omako (GPŠ), rdeča pesa
Popoldanska malica
Ajdovo pecivo** (GPŠ), paradižnik*
Petek
Zajtrk
Črn kruh (GPŠ), jajčni namaz (J, M), sadni čaj
Dopoldanska malica
Zelenjavni krožnik
Kosilo
Zelenjavna polpeta (GO, GPŠ, LZ, S), pire krompir* (M), grahova omaka (M)
Popoldanska malica
Sadni krožnik
DOBER TEK!
* jed pripravljena z lokalnim živilom
** jed pripravljena z ekološko pridelanim živilom
Obroki lahko vsebujejo snovi ali proizvode, ki povzročajo alergije ali preobčutljivost (Uredba EU št.1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom, Uradni list. RS št. 6/2014).
Jedi, ki vsebujejo alergene, so označene z legendo:
žita, ki vsebujejo gluten (pšenica – GPŠ, pira – GPI, rž – GR, ječmen – GJ, oves – GO), raki (RA), ribe (RI), jajca (J), mleko (M), soja (S), arašidi (A), lupinasto sadje (oreščki) (O), listna zelena (LZ), gorčično seme (GO), sezamovo seme (SE), žveplov dioksid in sulfidi v konc >10 mg/kg (ŽV), volčji bob (VB), mehkužci (MK).
Obroki lahko vsebujejo vse alergene v sledovih.

Pridržujemo si pravico, da ob nepredvidljivih dogodkih spremenimo jedilnik brez predhodnega obvestila. Hvala za razumevanje.